SM6TOB

Portabelkörande radioamatör / Elektronikkonstruktör / Webbdesigner
 

Efter gymnasiet försökte jag hitta ett arbete som servicetekniker inom radiokommunikation men det ville sig inte. Efter diverse turer fick jag till sist en praktikplats på Sjöbergs Radio. Det blev en lärorik tid och även inkörsporten till yrket som radio och TV-reparatör. Efter praktik och en visstidsanställning tog det jobbet tyvärr slut men jag hade turen att få ytterligare en runda av praktik men nu på Specialistenservice.
Pga. diverse omständigheter minskade verksamheten och jag stod åter utan arbete. Tiden härefter bestod av högskolestudier och sommarjobb hos Specialistenservice samt Skara Radio & TV-Service. Även högskolestudierna tog slut och jag sökte mig åter till "Specialisten", där jag stannade i ca ett år innan arbetsbristen gjorde att jag fick gå. Den här gången stod dock ett nytt arbete på vänt - Skara Radio & TV-Service.
Säg det som varar för evigt.. Efter två år drabbades företaget av arbetsbrist och jag återupptog högskolestudierna. Inriktningen blev nu elektronik. Efter studierna var jag arbetslös och halvåret senare läste jag i tidningen att Josef Johanssons Radio & TV-Service skulle stänga verksamheten. Jag begav mig omedelbart dit för att ta farväl av mina kollegor (alla känner alla inom branschen). På skoj kom då kommentaren när jag kom innanför dörren - här kommer efterträdaren. Detta skämtades snabbt bort men efter överläggningar och påtryckningar slog jag till. Jag hade ju ändå inget arbete.
Sagt och gjort startade jag någon månad senare upp JJRTVS i ny regi. Det blev väldigt mycket nytt på en gång, men de tidigare ägarna hjälpte mig och det första året gick bra i mitt tycke. Året därpå var dock segare. Elektroniken blev allt billigare och de stora elektronikjättarna började växa upp som svampar. Tjock-TV:n och videon försvann. Nu så här efteråt kan man avslöja att det var dessa två produkter som gav mest.
Mitt i motgångarna fick jag ett erbjudande (av min nuvarande chef) som jag inte kunde tacka nej till. Elektronikkonstruktör. Det blev på sikt anledningen till att JJRTVS upphörde.

För ytterligare historik och nostalgi finns min nostalgisida jjrtvs.se