SM6TOB

Portabelkörande radioamatör / Elektronikkonstruktör / Webbdesigner
 

Parkour


För den oinvigde är parkour en träningsform som går ut på att ta sig fram och upp/förbi hinder så snabbt och smidigt som möjligt. Det är sjukt imponerande att se vilken kontroll proffsen har på sin kropp!

Tyvärr fanns ju inte den här sporten när jag växte upp. Det är nog bättre ju tidigare man börjar, men kan man lära sig något nytt så är det ju bara bra, speciell med ett stillasittande arbete. Till saken hör även att jag är totalt ointresserad av sport och speciellt bollsporter då jag har total avsaknad av bollsinne. Det behövs inte till parkour, däremot kan det krävas smidighet, fysisk och mental styrka. Det sistnämnda kan allt ställa till det...

En del saker ser väldigt enkla ut och är även enkla till viss del, men svårigheten kan då ligga i det mentala. Ett exempel: Säll dig vid en 1m hög mur - hoppa upp på den jämfota! Man får inte tveka utan satsa 100%. Gör man inte det kan det gå illa.
Att jag började med den här träningen var mer eller mindre en ren slump. Jag var först intresserad av att få hjälp med en sk. back flipp. Vid det tillfället fick jag även testa lite parkour och fick då veta att jag nog hade lite fallenhet för saken. Tack till Skövde Parkour förening! Även Youtube har spelat en stor roll och bland de första jag fastnade för var:

Pontus57
Jason Paul
Pasha - The Boss
Dom Tomato
Phat
Storror


Eventuellt kommer rapporter på framstegen... Går trögt pga problem med ena knäet, men har inte gett upp (än)! Kanske finns fler som tränar i närheten?
Är som sagt nybörjare och måste ju börja någon stans. Dels moment att träna och även att hitta någon lämplig plats. Jag är ingen filmredigerare men ska göra en bättre. Det måste i sådana fall ske någon förmiddag för att slippa motljuset.